Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Preporučujemo

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada je u pitanju rasvjeta, neredovno odvoženje smeća iz kontejnera, kao i pojava zmija, pa čak nedavno i lisice u ovom naselju.

U objavi je označila načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića, indirektno ga okrivivši za takvu situaciju.

- -

– Poštovani načelniče, u Dobrinji 3 u jednoj ulici već 20 dana ne radi rasvjeta, komšije se kunu da su u ulici vidjeli lisicu, u lokalnoj rijeci su se pojavile otrovne zmije, kontejneri su na 36 stepeni puni i užasno smrde… Super su i bazen i sportski teren i kružni tok, ali ko će ih koristiti ako svi “pocrkamo”? – navela je Čengić.

Vrlo brzo stigao je i odgovor općinskog načelnika.

– Samo to treba javiti Vladi Kantona Sarajevo. Rasvjetu održava KJKP Park, smeće čisti KJKP Rad, a obaveza kantona su i mjere deratizacije i sve ostalo što oni očito nisu u stanju raditi. Ali eto morat će nekad ljudi shvatiti da ta ekipa nije ni za šta osim za parade – odgovorio je Efendić, koji je u narednom komentaru “pojasnio” kako KJKP znači Kantonalno javno komunalno preduzeće.

Raprava je nastavljena nakon što je Čengić pitala šta je onda u nadležnosti Općine, na što joj je Efendić ponovo odgovorio:

- -

– Matični ured, izdavanje rodnih listova, sklapanje vjenčanja i izdavanje vjenčanih listova, izdavanje urbanističkih i građevinskih dozvola, izgradnja lokalne infrastrukture, izgradnja i održavanje lokalnih cesta, lokalnih vodovoda, i mnoge druge. Ali u Kantonu Sarajevo kompletna komunalna privreda je kantonalna nadležnost – pojasnio e Efendić.

Najnovije

Vučić ponovo priča o BiH: “Godinama lažu, sve, od snajpera do Srebrenice…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je istakao da je ova sedmica izuzetno važna za bilateralne odnose Srbije, te je najavio...