Efendić podijelio sreću s roditeljima sarajevskih trojki

preporučujemo

Mladi bračni par Azra i Mirnes Bojić iz Sarajeva, 20. maja dobili su trojke, djevojčicu i dva dječaka. Sretne roditelje, u njihovom domu posjetio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je sa njima podijelio radost.

“Danas smo posjetili mlade roditelje Azru i Mirnesa. Sretan sam da su to naši stanovnici koji vjeruju u našu zemlju, vjeruju u našu Općinu i ovdje grade svoj život na jedan skroman i dostojanstven način života kroz koji nastoje da budu što bolji. Zaista, mogu reći kao načelnik da mi je drago i volio bih da ima više ovakvih slučajeva. Znamo u kakvom vremenu živimo i da je mali broj porodica koje imaju troje djece, a posebno onih koje ih dobiju odjednom. Mi podržavamo sve projekte kada je u pitanju širenje porodice i natalitet, tako da nam je zadovoljstvo da budemo dobro mjesto za život velikih porodica, ali i svih drugih građana”, kazao je načelnik Efendić.

Dodao je da su Azra i Mirnes korisnici programa Općine Novi Grad i već dvije godine u Buća Potoku, na zemljištu koje je Općina dodijelila na korištenje građanima obrađuju svoju baštu, a sada su u životu dobili nešto posebno, postali su roditelji trojkama, te da je to za njih sada jedan veliki zadatak, jedan veliki dar od Boga i posebno iskušenje u kojem treba da se pokažu, da ih odgajaju, a Općina će kao i do sada biti uz njih.

Sretna majka Azra s radošću govori o prvom saznanju da nosi više beba, prvobitno joj je doktor saopćio da se radi o blizancima, ali se kasnije ispostavilo da su ipak trojke. Iznenađeni saznanjem da će njihov dom biti bogatiji za tri mala bića, Azra i Mirnes s radošću su prihvatili tu činjenicu. Azra je prije nešto više od 20 dana na svijet donijela tri zdrave bebe, koje su njihov dom unijele dodatnu sreću i radost, te uljepšale i upotpunile njihov život.

“Zahvalila bi načelniku Efendiću što nas je posjetio, nama je valika čast što je sa nama i što dijeli našu radost”, rekla je vesela majka Azra.

Azra je prije dvije godine preko drštvenih mreža saznala da Općina Novi Grad dodjeljuje građanima zemljište na korištenje, izrazila je želju da se prijavi na konkurs, a suprug se složio.

“Mi smo i ranije bili u tome i znamo obrađivati zemlju, zasijali smo baštu koja nam je pomogla da u jeku pandemije uz zdravu ishranu, na svijet donesem zdrave mališane, uz to, radeći u svojoj bašti, upoznali smo i nove prijatelje”, poručuju roditelji, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Najnovije

Tviteraši pozvali Čovića da čestita Veležu, a zatim ga ošišali

Nakon sinoćnje historijske pobjede Veleža u utakmici protiv grčkog AEK-a, na društvenim mrežama zavladalo je totalno ludilo.  Na društvenoj mreži...