- Advertisement -

Elektroprivreda BiH predstavlja električna vozila i punionice

Preporučujemo

Nabavka novih vozila i instaliranje punionica realizovani su u okviru projekta “Elektromobilnost u EPBiH”.

Na platou ispred poslovne zgrade JP Elektroprivreda BiH d.d. u Sarajevu u subotu će biti upriličena promocija novih šest potpuno električnih vozila i šest AC punionica za električna vozila, prenosi Anadolu Agency.

Nabavka novih vozila i instaliranje punionica realizovani su u okviru projekta “Elektromobilnost u EPBiH”. Osim u Sarajevu punionice su instalirane i uz objekte elektrodistributivnih podružnica u gradovima: Bihać, Goražde, Mostar, Travnik, Tuzla i Zenica.

“Projektom elektromobilnosti, Elektroprivreda BiH kao društveno odgovorna kompanija doprinosi poboljšanju kvaliteta zraka i životne sredine, koji su izražen problem u gradovima BiH posebno tokom zimskih mjeseci. Realizacijom projekta Elektroprivreda BiH se priključuje svjetskim trendovima koji pokazuju da sektor elektromobilnosti bilježi eksponencijalan rast u Evropskoj uniji“, istakli su iz Elektroprivrede BiH.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Rusija prvi put od 1918. kasni s plaćanjem stranog duga

Rusija je prvi put u više od 100 godina propustila rok za plaćanje inozemnog duga, prenosi BBC pisanje Bloomberga. Moskva...