Elmedin Konaković predstavio grb i logo nove stranke “Narod i pravda”

preporučujemo

Još uvijek aktuelni premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković na svom je Facebook profilu predstavio grb i logo novoosnovane stranke “Narod i pravda”.

“Narod i pravda” je, podsjećanja radi, osnovana 12. marta na skupu u zgradi Općine Stari Grad Sarajevo, a za 22. mart je najavljeno održavanje osnivačke skupštine. Konaković je najavio da će njegova nova stranka na predstojećim izborima glasačima ponuditi liste za sve nivoe vlasti, od Parlamenta BiH do Skupštine Kantona Sarajevo, gdje će, kako je kazao, imati “najjaču listu”.

Konaković obnaša dužnost premijera Kantona Sarajevo, ali bi sa te pozicije mogao biti smijenjen u ponedjeljak, kada je zakazana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo, na kojoj će se raspravljati upravo o mogućnosti njegove smjene.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...