EP pozvao na hitnu međunarodnu istragu o smrti Khsashoggija

Preporučujemo

Predsjednik Europskog parlamenta (EP) Antonio Tajani je poručio kako je neophodno provesti preciznu međunarodnu istragu kojom će biti ispitani dokazi o smrti saudijskog novinara Jamala Khashoggija, javlja Anadolu Agency (AA).

“Neophodno je da se hitno provede precizna međunarodna istraga kojom će biti ispitani dokazi o smrti Khashoggija”, napisao je Tajani na jednoj od društvenih mreža, te poručio kako je potrebno rasvijetliti sve detalje oko Khashoggijeve smrti.

- -

Saudijska Arabija je sinoć saopćila da je novinar Khashoggi umro nakon svađe u saudijskom konzulatu. Prema navodima saudijske državne televizije, 18 državljana Saudijske Arabije privedeno je zbog veze sa smrću Khashoggija u konzulatu te države u Istanbulu.

Novinar i kolumnista lista “The Washington Post” Jamal Khashoggi nestao je 2. oktobra nakon što je ušao u kompleks konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu.

Khashoggi je bio poznat kao kritičar politike koju vodi aktuelna vlast Saudijske Arabije, a podržavao je i list “Al Watan”, koji predstavlja glavnu platformu saudijskih reformista.

Najnovije

Zbog podrške Palestini austrijski aktivist optužen da je hvalio terorizam, bit će izveden pred sud

Austrijski aktivist Michael Probsting bit će izveden pred sud pod optužbom da je "hvalio i podržavao terorizam" zbog govora...