Epilog protesta demobilisanih boraca u Sarajevu: Četiri policajca povrijeđena, dvije osobe uhapšene

Preporučujemo

Četiri policajca su povrijeđena, a dvije osobe su uhapšene nakon današnjih protesta demobilisanih boraca u Sarajevu, potvrđeno je za N1 iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo. Kako nam je potvrđeno, sve ekipe Hitne pomoći su na terenu.

Nakon što je istekao rok dat predstavnicima vlasti u FBiH da zakažu hitnu sjednicu oba Doma Parlamenta FBiH, demobilisani borci su se okupili ispred zgrade Federalnog parlamenta gdje su ponovo iznijeli svoje zahtjeve.

- -

Zatražili su održavanje sjednice na kojoj će se razmatrati samo jedna tačka dnevnog reda – Usaglašavanje amandmana na Zakon o demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica, odnosno objavu registra, usvajanje boračkog dodatka i ukidanje finansiranja svih boračkih udruženja.

Pošto im se niko nije obratio, krenuli su u šetnju Obalom Kulina bana, glavnom saobraćajnicom u glavnom gradu BiH. Tokmom šetnje, došlo je do sukoba između demobilisanih boraca i preipadnika specijalne policije. Tokom sukoba bilo je povrijeđenih na obje strane.

Situacija se smirila i demobilisani borci nastavili su sa protestima i šetnjom prema centru grada.

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...