Erdogan čestitao Dan državnosti: Turska daje podršku političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu BiH

preporučujemo

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan uputio je najsrdačnije čestitke povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

– Moja istinska želja je da se prijateljstvo i bratske veze među našim zemljama još više razvijaju i da se naša saradnja još više osnaži.

Moja posjeta 27. augusta 2021. godine kada ste mi, kao i uvijek, ukazali srdačno gostoprimstvo u Sarajevu, bila je korisna i sa aspekta obnavljanja bilateralnih susreta na najvišem nivou nakon pandemije. Posebno vam se zahvaljujem što ste bili sa nama u septembru ove godine na svečanom otvaranju Turske kuće u New Yorku.

Koristim se ovom prilikom da još jednom potvrdim podršku Turske političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

Turska će nastaviti podržavati napore BiH za integraciju sa evropskim i euro-atlanskim institucijama, svjesna da će to osnažiti okruženje mira i spokoja na Balkanu.

Koristim se prilikom da Vašoj Ekselenciji poželim dobro zdravlje i ličnu sreću a prijateljskom i bratskom narodu Bosne i Hercegovine poželim sreću i blagostanje – naveo je turski predsjednik u čestitci povodom Dana državnosti upućenoj predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine, piše Saff.

Erdogan čestitao Dan državnosti: Turska daje podršku političkom jedinstvu i teritorijalnom integritetu BiH

Pročitajte:  BiH jedina od zemalja regije neće učestvovati na američkom Samitu za demokratiju

Najnovije

Civilna zaštita KS izdala preporuke zbog najavljenih kišnih padavina

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo izdao je preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite...