Erdogan: Odlučnost našeg naroda je najveća garancija u borbi protiv napada na tursku ekonomiju

Preporučujemo

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako je najveća garancija u borbi protiv napada na tursku ekonomiju odlučnost naroda u očuvanju domovine, nezavisnosti i budućnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je uputio poruku u povodu sutrašnjeg datuma 26. augusta, godišnjice Bitke kod Malazgirta iz 1071. godine.

Turski predsjednik je istakao kako turski narod s velikim ponosom obilježava 947. godišnjicu Bitke kod Malazgirta, kazavši kako je Bitka otvorila jedna nova vrata u historiji zemlje, kao što je narodu otvorila vrata za novu domovinu i budućnost.

“Naši preci su pobjedom kod Malazgirta 1071. godini učinili da Anadolija bude naša domovina i time su uspostavili civilizacije koja je utjelovljena na pravdi i miru”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Naš narod se skoro cijeli milenijum uspio zadržati na ovoj teritoriji i pored mnogih napada iznutra i izvana, a to je bilo moguće zahvaljujući duhu iz Malazgirta. Najveća garancija u borbi protiv napada na našu ekonomiju je odlučnost naroda u očuvanju domovine, nezavisnosti i budućnosti.”

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...