Erdogan: Odlučnost našeg naroda je najveća garancija u borbi protiv napada na tursku ekonomiju

Preporučujemo

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je kako je najveća garancija u borbi protiv napada na tursku ekonomiju odlučnost naroda u očuvanju domovine, nezavisnosti i budućnosti, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je uputio poruku u povodu sutrašnjeg datuma 26. augusta, godišnjice Bitke kod Malazgirta iz 1071. godine.

- -

Turski predsjednik je istakao kako turski narod s velikim ponosom obilježava 947. godišnjicu Bitke kod Malazgirta, kazavši kako je Bitka otvorila jedna nova vrata u historiji zemlje, kao što je narodu otvorila vrata za novu domovinu i budućnost.

“Naši preci su pobjedom kod Malazgirta 1071. godini učinili da Anadolija bude naša domovina i time su uspostavili civilizacije koja je utjelovljena na pravdi i miru”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Naš narod se skoro cijeli milenijum uspio zadržati na ovoj teritoriji i pored mnogih napada iznutra i izvana, a to je bilo moguće zahvaljujući duhu iz Malazgirta. Najveća garancija u borbi protiv napada na našu ekonomiju je odlučnost naroda u očuvanju domovine, nezavisnosti i budućnosti.”

Najnovije

Napad na Trumpa je prvi pokušaj ubistva američkog predsjednika otkako je Reagan upucan 1981.

Napad, koji je izvršio napadač kojeg su službenici za provođenje zakona ubili, bio je prvi pokušaj atentata na američkog...