Erdogan poručio da se niko ne smije igrati sa Turskom: Naše jačanje i razvoj niko ne može zaustaviti

Preporučujemo

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je danas u Ankari da niko neće uspjeti spriječiti jačanje i razvoj njegove zemlje, niti će spriječiti ostvarivanje svih ciljeva koje je Turska zacrtala, javlja Anadolu Agency (AA).

Erdogan je danas u glavnom gradu Ankari govorio na redovnom 6. velikom Kongresu Stranke pravde i razvoja (AK Parti), a tom prilikom se osvrnuo i na aktuelna dešavanja. Erdogan je kazao kako je AK Partiju na papiru utemeljilo 60 njenih članova, ali njen stvarni utemeljitelj je turski narod.

- -

Turski predsjednik se osvrnuo na krizu u odnosima njegove zemlje i Sjedinjenih Američkih Država (SAD).

“Neki nam navodno prijete ekonomiji, sankcijama, kursom, kamatom, inflacijom. Vidjeli smo šta je vaša igra i izazivamo vas. Nikada nismo pognuli niti ćemo pognuti vrat pred onima koji eksploatišu svijet radi vlastitog prosperiteta”, poručio je Erdogan, te dodao: “Nastavljamo koračati ka našim ciljevima, a naša vodilja je “ili će nas biti, ili ćemo umrijeti”.

Erdogan je upućujući poruku SAD-u podvukao kako se njegova zemlja neće predati onima koji se predstavljaju strateškim partnerima, a svakim korakom Tursku dovode u poziciju strateške mete.

Kako je Erodgan poručio, niko se ne smije igrati s Turskom i turskim narodom.

- -

“Ne priznajemo niti jednu prolaznu snagu koja će se suprotstaviti ovom hrabrom i pametnom narodu. Neka se niko ne igra s ovim narodom i ovom zemljom. Mi smo narod koji nastavlja koračati ka zacrtanim ciljevima, a naša vodilja je “ili će nas biti, ili ćemo umrijeti”, kazao je Erdogan.

Također, je kazao kako niko neće uspjeti spriječiti jačanje i razvoj njegove zemlje, niti će spriječiti ostvarivanje svih ciljeva koje je Turska zacrtala.

“Još jednom poručujemo, nećete uspjeti, nećete uspijeti podijeliti naš narod, ugasiti naše ezane, ukloniti našu zastavu, niti srušiti našu državu. Nećete uspjeti zaustaviti jačanje i razvoj Turske, niti nas spriječiti u ostvarivanju naših ciljeva. Jer, mi smo Turska, mi smo turski narod, mi smo muslimani, jer mi smo zajednički glas i savjest čovječanstva”, poručio je Erdogan.

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...