- Advertisement -

Ernest Imamović: Ponašanje Envera Adžema nema nikakvo opravdanja

Preporučujemo

Gradonačelnik Ernest Imamović se oglasio povodom jučerašnjeg nemilog događaja koji se desio u zgradi Gradske uprave Grada Goražda. Imamović je istakao kako u vezi sa ovim događajem kruže razne dezinformacije, pa je on imao potrebu da se obrati građanima.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

Poštovani sugrađani,
Povodom jučerašnjeg nemilog događaja koji se desio u zgradi Gradske uprave Grada Goražda, želim da Vam se obratim. Vjerujem da ste, kao i ja, zatečeni i zgroženi nad ovakvim slučajem.
U vezi sa jučerašnjim dogaađajem kruže razne dezinformacije, stoga smatram da u vezi s tim građani Grada Goražda zaslužuju da znaju pravu istinu i pravo stanje stvari.

U Službi za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina već duže vrijeme upražnjeno je radno mjesto pomoćnika gradonačelnika, zbog bolovanja pomoćnika.
Povaratak pomoćnika gradonačelnika nije izvjestan u skorije vrijeme, a zbog obima i složenosti poslova rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i funkcionisanja službe, postoji potreba službe za popunjavanjem upražnjenog radnog mjesta pomoćnika gradonačelnika, do povratka s bolovanja trenutnog pomoćnika.
Radi prevazilaženja prethodne situacije, u skladu sa Zakonom o državnoj službi BPK Goražde (Službene novine BPK Goražde” broj: 3/18), odlučili smo da radno mjesto popunimo internim premještajem unutar Jedinstvenog gradskog organa uprave Grada Goražda.

Uvidom u Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta Grada Goražda, utvrdili smo da Adžem Enver ispunjava opšte i posebne uslove, posjeduje stručnu sposobnost i druge kvalifikacije za izvršavanje poslova radnog mjesta Pomoćnik gradonačelnika Službe za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina. Također, uzeli smo u obzir i dugogodišnje iskustvo koje Enver Adžem ima kao Pomoćnik gradonačelnika Sužbe za prostorno uređenje, stambeno-komunalne poslove i raseljena lica.
Cijeneći sve prethodno navedeno, radi potrebe službe, odlučio sam da se Enver Adžem premjesti na mjesto pomoćnika Službe za geodetske, imovinsko-pravne poslove i katastar nekretnina, do povratka s bolovanja pomoćnika.

Dakle, interni premještaj je izvršen u skladu sa članom 30.stav 4) i 5) Zakona o državnoj službi BPK Goražde ( „Službene novine BPK Goražde” broj: 3/18).

Protiv Rješenja o premještaju dozvoljen je pravni lijek „Žalba Odboru za žalbe Agencije za državnu službu FBiH”. Dakle, Enver Adžem ukoliko je smatrao da je rješenje o premještaju nezakonito, imao je zakonsko pravo da koristi redovna pravna sredstva za zaštitu svojih prava, tj. žalbu.

Međutim, postupak za koji se odlučio, nije dozvoljen nijednim zakonskim propisom, niti ima ikakvo opravdanje, već je naprotiv za svaku osudu.

Rješenje o premještaju koje je uručeno Enveru Adžemu nema nikakvog opravdanja za događaj i scenu koju je napravio u Jedinstvenom gradskom organu upravu.

Dragi sugrađani, ovo je vrlo ozbiljan čin jednog državnog službenika, jer je ovakvim postupanjem ugrozio živote drugih kolega i izazvao opštu opasnost u Jedinstvenom gradskom organu uprave.
Moram naglasiti da su i uposlenici Jedinstvenog gradskog organa uprave veoma potreseni i ogorčeni ovakvim postupanjem državnog službenika.

Kao gradonačelnik Grada Goražda želim izaziti duboko saosjećanje sa porodicom gosp.Adžema, i spreman sam pružiti svaki vid pomoći i podršku u prevazilaženju nastale situacije.

Dragi sugrađani, na početku svog mandata obećao sam da ću raditi zakonito, pošteno i transparentno, u interesu Grada Goražda i njegovih stanovnika. Pozivam Vas po koji put da mi pomognete i date podršku da zajednički ostvarujemo ciljeve za bolj u budućnost i dobrobit svih nas.
S poštovanjem!

Facebook profil Ernesta Imamovića

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...