EU – Današnji sporazum lidera o formiranju Vijeća ministara BiH važan korak

preporučujemo

Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Vijeća ministara, uz posredstvo specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH, ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka, važan je korak naprijed prije svega za zemlju i njene građane. Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju, poručila je glasnogovornica Evropske unije Maja Kocijančič.

Političke stranke, napominje ona, čvrsto su se opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave provedbu neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi te s konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vođstva u Bosni i Hercegovini da nastave s formiranjem vlasti i bez daljnjeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu s evropskim standardima i vrijednostima – rekla je glasnogovornica Kocijančič.

Najnovije

Bračni par Kazimić dugogodišnji demineri: Snagu nam daje porodica

Bračni par Kazimić, Nefisa i Tahir, već dugi niz godina rade kao demineri u Federalnoj upravni civilne zaštite. Roditelji su...