- Advertisement -

EU – Današnji sporazum lidera o formiranju Vijeća ministara BiH važan korak

Preporučujemo

Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Vijeća ministara, uz posredstvo specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH, ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka, važan je korak naprijed prije svega za zemlju i njene građane. Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju, poručila je glasnogovornica Evropske unije Maja Kocijančič.

Političke stranke, napominje ona, čvrsto su se opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave provedbu neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi te s konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vođstva u Bosni i Hercegovini da nastave s formiranjem vlasti i bez daljnjeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu s evropskim standardima i vrijednostima – rekla je glasnogovornica Kocijančič.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Išerić: Milanović počinio krivično djelo napada na ustavni poredak BiH

Piše: Dr.sc. Enver Išerić Zoran Milanović, predsjednik Hrvatske, danas je najavio "vruću jesen u Bosni i Hercegovini" zbog posljednjih dešavanja oko...