EU – Današnji sporazum lidera o formiranju Vijeća ministara BiH važan korak

preporučujemo

Današnji sporazum lidera političkih stranaka u Bosni i Hercegovini o formiraju novog Vijeća ministara, uz posredstvo specijalnog predstavnika Evropske unije (EU) u BiH, ambasadora Larsa Gunnara Wigemarka, važan je korak naprijed prije svega za zemlju i njene građane. Formiranje vlade je od ključne važnosti za napredak zemlje u procesu integracije u Evropsku uniju, poručila je glasnogovornica Evropske unije Maja Kocijančič.

Političke stranke, napominje ona, čvrsto su se opredijelile da uspostave funkcionalne vlasti i nastave provedbu neophodnih zakonodavnih i socioekonomskih reformi te s konkretnim koracima u ključnoj oblasti borbe protiv korupcije i organiziranog kriminala.

– Kako bi se zadržao neophodan zamah, očekujemo od političkog vođstva u Bosni i Hercegovini da nastave s formiranjem vlasti i bez daljnjeg odlaganja omoguće redovno funkcionisanje svih institucija, a kako bi se osigurala provedba reformi u skladu s evropskim standardima i vrijednostima – rekla je glasnogovornica Kocijančič.

Najnovije

DIJELE ISTOG NEPRIJATELJA: Komšić, Osmani i Đukanović se sastali u New Yorku

Povodom Generalne skupštine UN-a u New Yorku ovih dana borave lideri zemalja iz cijelog svijeta. Kao što je poznato,...