EU je otvorena za mogućnost da Velika Britanija ostane članica

Preporučujemo

Europska unija je otvorena za mogućnost da Velika Britanija promijeni mišljenje o Brexitu i ostane u Uniji, rekao je u utorak zastupnicima u Europskom parlamentu predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.
Tusk je rekao da “ako vlada Ujedinjene Kraljevine ostane pri svojoj odluci da izađe iz EU-a, Brexit će postati stvarnost sa svim svojim negativnim posljedicama u martu 2019. godine”, piše index.hr.
“Osim ako naši britanski prijatelji ne promijene mišljenje”, rekao je.
“Mi, ovdje na kontinentu, nismo promijenili mišljenje, još smo uvijek otvoreni za vas”, dodao je.
Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker je rekao da se nada da će se Tuskova poruka “jasno čuti u Londonu”.
Ti komentari europskih čelnika dolaze nakon što se u Britaniji intenzivirala rasprava o mogućnosti drugog referenduma o Brexitu.
Prošle sedmice je bivši čelnik britanske stranke UKIP Nigel Farage, koji je bio jedan od najgorljivijih zagovornika Brexita, sugerirao da ne isključuje podržati pozive za drugi referendum.
U raspravi o zaključcima summita Vijeća u Europskom parlamentu čelnici najvećih političkih skupina upozorili su London da ne bude previše siguran u tranzicijsko razdoblje nakon Brexita koje su zacrtali čelnici EU-a u decembru.
“Ako uvjeti neće biti dovoljni dobri, Europska pučka stranka ga neće prihvatiti”, rekao je Manfred Weber, čelnik te najbrojnije skupine zastupnika.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...