- Advertisement -

EU/Mogherini: Pozabaviti se izbornom reformom bez kašnjenja

Preporučujemo

Federica Mogherini, visoka predstavnica za vanjske poslove i sigurnosnu politiku / potpredsjednica Europske komisije, danas je u Bruxellesu s predsjedateljem Bosne i Hercegovine Draganom Čovićem, Mladenom Ivanićem i Bakirom Izetbegovićem razmijenila mišljenja o političkoj situaciji u zemlji i njenom put integracije u Europsku uniju.

Visoka predstavnica i članovi Predsjedništva raspravljali su o predstojećoj Strategiji o Zapadnom Balkanu i trenutačnim prioritetima pred vlastima BiH, posebno završetku odgovora na Upitnik, kao i osiguranju kontinuirane i učinkovite provedbe Reformske agende, uključujući i vladavinu prava.

“Reforme moraju biti transformativne za Bosnu i Hercegovinu kako bi napredovala na putu integracije u EU. To je također nešto što narodi u BiH, ali i države članice EU traže i očekuju”, navedeno je poslije sastanka.

Visoka predstavnica Mogherini također je naglasila da se političke stranke Bosne i Hercegovine moraju pozabaviti izbornom reformom bez daljnjeg kašnjenja kako bi se osiguralo održavanje i provedbu ovogodišnjih općih izbora po međunarodnim i europskim standardima.

Mogherini je ponovila svoju odlučnost da podrži sve partnere sa Zapadnog Balkana, uključujući BiH, u poduzimanju konkretnih i nepopravljivih koraka naprijed na putu integracije u Europsku uniju.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...