EU: Putin prešao na rat protiv NATO-a i Zapada

Preporučujemo

Stefano Sannino, glavni tajnik Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS), danas je branio odluku Njemačke i SAD-a da pošalju zapadne tenkove Ukrajini, dodavši kako ruski predsjednik Vladimir Putin “vodi rat protiv NATO-a i Zapada”.

Kako javlja AP, Sannino je danas, govoreći na press-konferenciji u Tokiju u sklopu azijsko-pacifičke turneje, ustvrdio da je Putin “s koncepta specijalne vojne operacije prešao na koncept rata protiv NATO-a i Zapada”. Dodao je kako bi američki, britanski i njemački tenkovi trebali pomoći Ukrajini da se obrani od ruske agresije.

“Rusija ulazi u drugačiju fazu rata, ovo je odgovor EU”

“Mislim da je najnoviji razvoj događaja oko opskrbe Ukrajine oružjem samo evolucija aktualne situacije, odnosno načina na koji Rusija ulazi u drugačiju fazu rata”, rekao je Sannino, dodavši kako Rusija više ne napada vojne mete, nego civilnu infrastrukturu, gradove i same civile.

“EU nije ta koja je odvela rat u novi stadij, ona samo pomaže Ukrajini da sačuva ljudske živote i obrani se od barbarskih napada”, rekao je.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...