EU se distancirala od reakcija zbog odluka britanske vlade da suspendira parlament

preporučujemo

Evropska unija značajno se distancirala od bijesnih reakcija koje je izazvala odluka britanske vlade da suspendira parlament. 

Glasnogovornica Evropske komisije  Mina Andreeva izjavila je u srijedu da blok “ne komentira unutrašnje političke procedure naših država članica. Mi također nećemo spekulirati šta to znači u smislu idućih koraka”.

EU i Britanija pokušavaju pronaći izlaz iz slijepe ulice u pregovorima koji bi mogli prinuditi Ujedinjeno Kraljevstvo da napusti blok bez sporazuma 1. oktobra.

Šef britanskog pregovaračkog tima David Frost nalazi se u Bruxellesu radi tehničkih razgovora s evropskim diplomatima u pokušaju da se ostvari izvjestan napredak.

Andreeva je izjavila da će EU procijeniti svaki prijedlog koji Britanija ponudi “koji je kompatibilan sa sporazumom o napuštanju”  postignutim s bivšom premijerkom Theresom May, prenosi AP.

Najnovije

Dino Mustafić o sastancima u Beogradu i Zagrebu: Nastavak projekta Milošević – Tuđman

Ne stišavaju se reakcije na društvenim mrežama, nakon sastanaka u Beogradu i Zagrebu.  Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sastao...