Evo zašto dijete Harryja i Meghan neće dobiti titulu princa ili princeze

Preporučujemo

Kensingtonska palata objavila je juče da Meghan Markle i princ Harry očekuju prvo dijete, što je u svjetskim medijima bila vijest dana!

“Njihova visočanstva, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa iznimno su sretni što mogu potvrditi da je vojvotkinja trudna i čeka bebu na proljeće 2019. godine”, navedeno je u saopštenju.

- -

Nagađa se da je termin poroda oko 23. aprila, a britanski mediji već spekulišu oko spola i imena bebe.

Dijete će biti sedmo u redu za britansku krunu, no titulu princa ili princeze neće dobiti odmah po rođenju. Naime, prinčevi i princeze su djeca i unuci monarha pa će sin Harryja i Meghan imati titulu grofa ili lorda, a kćerka titulu lady.

Međutim, kraljica zadržava pravo da promijeni to pravilo, što je učinila u slučaju Williamove djece (princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa), a hoće li to učiniti, vidjećemo u proljeće 2019. godine.

Ako Meghan rodi sina, on će imati titulu grofa od Dumbartona, a svaki idući sin biće poznat kao lord Mountbatten-Windsor.

- -

Ako pak dobiju kćerku, ona će imati titulu lady Mountbatten-Windsor.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...