- Advertisement -

Evo zašto dijete Harryja i Meghan neće dobiti titulu princa ili princeze

Preporučujemo

Kensingtonska palata objavila je juče da Meghan Markle i princ Harry očekuju prvo dijete, što je u svjetskim medijima bila vijest dana!

“Njihova visočanstva, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa iznimno su sretni što mogu potvrditi da je vojvotkinja trudna i čeka bebu na proljeće 2019. godine”, navedeno je u saopštenju.

Nagađa se da je termin poroda oko 23. aprila, a britanski mediji već spekulišu oko spola i imena bebe.

Dijete će biti sedmo u redu za britansku krunu, no titulu princa ili princeze neće dobiti odmah po rođenju. Naime, prinčevi i princeze su djeca i unuci monarha pa će sin Harryja i Meghan imati titulu grofa ili lorda, a kćerka titulu lady.

Međutim, kraljica zadržava pravo da promijeni to pravilo, što je učinila u slučaju Williamove djece (princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa), a hoće li to učiniti, vidjećemo u proljeće 2019. godine.

Ako Meghan rodi sina, on će imati titulu grofa od Dumbartona, a svaki idući sin biće poznat kao lord Mountbatten-Windsor.

Ako pak dobiju kćerku, ona će imati titulu lady Mountbatten-Windsor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Objavljena koalicija SBIH-Platforma za progres u HNK: Cilj je baviti se konkretnim problemima i razvojem u ovom kantonu

U Mostaru je danas održana zjednička press konferencija Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) i Platforme za progres na...