- Advertisement -

Facebook cenzurisao status Nihada Aličkovića o kažnjavanju momaka koji su obavljali namaz na Trebeviću

Preporučujemo

Nihad Aličković, predstavnik AntiDayton pokreta se oglasio povodom toga što su sarajevski mladići Bajro Čavčić i Semir Vatrić bili izloženi jednoj vrsti nasilja od strane policije manjeg bh. entiteta na Trebeviću. Aličković je kritizirao ovaj postupak policije na svom Facebook profilu. Međutim, bio je izložen cenzuri od strane Facebooka koji je uklonio njegov status.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

-‼️KAO ŠTO VIDITE OBRISALI SU MI POST SA SLIKAMA PREKRŠAJNOG NALOGA KOJI SAM DANAS OBJAVIO, zbog klanjanja i namaza na Trebeviću…‼️

Ovaj Facebook postaje sve gori i pravi katastrofalne greške.

Pozivam nasu Dijasporu, koja živi u USA i koja ima visoke funkcije i nalazi se na dobrim i velikim i bitnim radnim mjestima, da pokrenu inicijativu, da se za BiH postavi administrator facebooka iz Bosne i Hercegovine!!!

Ovo više nema smisla. Pokrenite tu inicijativu i pokušajte stupiti u kontakt da Markom Zukenbergerom.-

Podsjećamo, Bajro Čavčić i Semir Vatrić dobili su prekršajnu prijavu od policije Istočni Stari Grad, stanica Trebević, jer su sa djecom koju su odveli na izlet na Trebević obavljali namaz. Policija je spomenute mladiće kaznila sa 100 KM jer su, kako su naveli u prekršajnom nalogu, klanjali namaz.

Facebook Nihada Aličkovića

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...