- Advertisement -

Facebook ima više od 200 miliona lažnih i duplih profila

Preporučujemo

Kreiranje novog Facebook profila je relativno lako, tako da nerijetko možemo naići na profile koji su kreirani s namjerom da spamuju ili da korisnike navode na posjetu određenih linkova.

Prema navodima Facebooka, lažni i dupli profili čine oko 10 posto mjesečnih aktivnih korisnika na popularnoj društvenoj mreži.

Prema najnovijem Facebook izvještaju, tokom četvrtog tromjesečja kompanija procjenjuje da postoji oko deset posto duplih profila u bazi mjesečno aktivnih korisnika na globalnom planu, piše radiosarajevo.ba.

“Vjerujemo da je postotak duplih profila značajno viši na tržištima u razvoju, kao što su Indija, Indonezija i Filipini, naspram razvijenih tržišta”, saopćili su iz ove kompanije.

Posljednje informacije, koje je Facebook objavio, su sugerisale da kompanija ima 2,13 milijardi aktivnih korisnika mjesečno, što znači da je deset posto lažnih i duplih profila ekvivalentno brojci od 200 miliona profila.

Pročitajte:  Facebook planira veliki redizajn kako bi se takmičio s TikTokom
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Mehmedović: Neka Sattler sankcioniše Dodika i Čovića, dosta i njegovog plesa s ruskim balkanskim demonima

Šemsudin Mehmedović, zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine pozvao je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Johanna...