Fahrettin Altun: Turska nikada neće praviti kompromis u borbi protiv terorizma

Preporučujemo

Šef Direkcije za komunikacije pri Predsjedništvu Republike Turske Fahrettin Altun izjavio je da će se Turska i dalje odlučno boriti protiv svih terorističkih organizacija, uključujući PKK, ISIL i FETO.

– Turska se suočila sa mnogim prijetnjama koje su ciljale na njenu nacionalnu sigurnost, stabilnost i demokratiju – rekao je Altun na panelu “Vizija Velike Turske” koji je održan u Ankari.

Altun je naglasio da njegova zemlja za eliminaciju terorističkih prijetnji vodi borbu protiv svih terorističkih grupa, uključujući i PYD/YPG, koji je sirijski ogranak PKK-a.

– Turska nikada neće praviti kompromise u borbi protiv terorizma – poručio je Altun.

On je dalje kazao da je takvom borbom protiv terorizma Turska također doprinijela regionalnoj i globalnoj stabilnosti.

– Mi demonstriramo ovu stabilizirajuću moć u mnogim regionalnim i globalnim pitanjima, posebno u ratu Rusije i Ukrajine – rekao je Altun, dodajući da Turska nikada neće ugroziti svoj nepokolebljivi stav.

Altun je također rekao da Turska ne razmišlja o budućnosti odvojenoj od turkijskog svijeta sa kojim dijeli zajedničku historiju i kulturu.

– Vidjeli smo da saradnja i solidarnost koju ispoljavamo među sobom ne samo da nas čini jačima, već i doprinosi razvijanju zajedničkog otpora prema izazovima sa kojima se suočavamo na regionalnom i globalnom nivou – dodao je Altun.

On je također kazao da današnji uvjeti, regionalna i globalna situacija dodatno ukazuju na važnost zaštite bratstva i prijateljstva.

– Zajedno ćemo prenositi svoj identitet, kulturu i vrijednosti koje nas čine onim što jesmo – zaključio je Altun.

Najnovije

Studenti iz porodica poginulih boraca i studenti bez oba roditelja koji nisu iz Sarajeva plaćat će školarinu

Studenti u Kantonu Sarajevo suočavaju se sa novim problemima. Nakon izmjene Zakona o visokom obrazovanju, diskriminisana su djeca šehida...