Federacija objavila poziv za kreditiranje industrijskih projekata

Preporučujemo

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije objavilo je javni poziv za kandidovanje projekata koji će se finansirati kreditom iz trajnog revolving fonda kod Union banke.

Pravo učešća imaju privredna društva sa sjedištem u Federaciji BiH čija je primarna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, industrija građevinskog materijala i nemetala, drvna, papirna i grafička industrija, proizvodnja tekstila, odjeće, kože i obuće i hemijska, farmaceutska industrija i industrija gume i plastike, te da zapošljavaju najmanje 15 radnika, piše SB.

- -

Najniži iznos kredita koji će biti dodijeljen je 100.000 KM, a najviši 900.000 maraka. Dodijeljena sredstva korisnici vraćaju u minimalno 24, a maksimalno u 60 jednakih mjesečnih anuiteta, s tim da se u broj anuiteta ne uračunava „grace“ period. Početak povrata kredita, dinamika vraćanja, kao i drugi bitni elementi kredita biće definirani ugovorom koji korisnik kredita sklapa sa bankom.

Javni poziv se vodi kao trajni otvoreni poziv, sa krajnjim rokom dostave do utroška sredstava, a najkasnije do dana usvajanja budžeta FBiH za 2019. godinu.

Svrha ovog javnog poziva je stvaranje povoljnijeg okruženja i poboljšanje uslova za poslovanje u svim dijelovima Federacije BiH.

Pozajmljivanje sredstava među ostalim vrši se u cilju stvaranja novih radnih mjesta, značajnog poboljšanja i modernizacije proizvodnje postojećih proizvoda, te širenja postojeće proizvodnje, izgradnje i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...