FERK ipak nije razmatrao ponovljeni zahtjev EPBiH za poskupljenje električne energije

Preporučujemo

Regulatorna komisija za energiju FBiH (FERK) nije danas u Mostaru razmatrala ponovljeni zahtjev JP Elektroprivreda BiH d.d. – Sarajevo (EPBiH) za poskupljenje električne energije.

V. d. predsjednika FERK-a Jasmin Bešo kazao je kako se tačka uklanja s dnevnog reda današnje sjednice zbog nužnosti dostavljanja dodatnih podataka iz Elektroprivrede. S time se složio i član FERK-a Mile Srdanović kazavši kako odbacuje insinuacije da postupak ima bilo kakvu drugu pozadinu.

- -

Članica FERK-a Sanela Pokrajčić bila je za to da se o zahtjevu EPBiH danas odluči. Dostavljenu dokumentaciju i obrazloženje je, suprotno mišljenju druga dva člana, ocijenila školskim primjerom kako zahtjevi trebaju izgledati.

Generalni direktor EPBiH Sanel Buljubašić, koji je također bio na sjednici u Mostaru, izrazio je očekivanje da će na idućoj sjednici zahtjev biti usvojen.

– Radi se o pitanju sigurnosti cijelog sektora u kojem je EPBiH najveće poduzeće s najviše kupaca – istaknuo je Buljubašić.

Inputi stalno poskupljuju, a struja ima istu cijenu već 10 godina, kazao je Buljubišić.

- -

Traženo poskupljenje bi za domaćinstva u sistemu EPBiH iznosilo do 10 posto.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...