Festival čaja i ljekovitog bilja u Sarajevu: Izlagači iz cijele BiH nude kvalitetne proizvode

Preporučujemo

Šesnaesti Festival čaja i ljekovitog bilja “Tea Fest”, koji je danas otvoren u Sarajevu, trajat će do 10. juna, javlja Anadolu Agency (AA).

Posjetioci na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović mogu kupiti čajeve, prerađevine od šumskog voća, ljekovito bilje, med, kozmetiku, nakit, cvijeće, pekarske proizvode, rukotvorine…

- -

Izlagači dolaze iz bh. gradova Bihaća, Olova, Gradačca, Sarajeva, Visokog, Sokoca… Svoje tezge na ovogodišnjem festivalu koji već privlači pažnju mnogih posjetilaca kako mlađih tako i starijih, imaju i dvije srednje sarajevske škole čiji dobro raspoloženi učenici nude svoje proizvode.

Samira Katica Arnautović, ispred direkcije Festivala čaja i ljekovitog bilja, osvrnula se na početak i prvo izdanje festivala. Bio je to, dodaje, skromni pokušaj da se skrene pažnja javnosti na ljude koji se bave ljekovitim biljem.

”Mi smo okupili već te prve godine ljude kako iz BiH tako i iz zemalja regiona. Odziv je bio zaista fantastičan”, prisjetila se Katica Arnautović koja je dodala kako je prvi dan tog sajma održan na Borijama, u šumskom ambijentu.

Dodala je kako mnogi izlagači i posjetioci upravo to izdanje smatraju jednim od najljepših koje su posjetili.

- -

”Taj lokalitet smo izabrali s ciljem da ljude približimo. Ljekovito bilje spada u segment prirodnih bogatstava BiH, to pripada nama, ali pripada i onima koji su bili prije nas i onima koji će doći poslije nas. To pripada ljudima bez obzira na spol, naciju, starosnu dob, neku ekonomsku situaciju. To je nešto što nam je svima zajedničko i što nam je poveznica”, pojasnila je.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...