FHMZBiH: Sljedeće sedmice osjetno zahlađenje i kiša, na planinama moguć snijeg

Preporučujemo

Danas je u Bosni i Hercegovini preovladavalo pretežno sunčano vrijeme.Najviša dnevna temperatura zraka kretala se, uglavnom, između 20 i 26 stepeni, prenosi Anadolu Agency (AA).

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Prije podne na sjeveru zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim područjima će biti magle. Od poslijepodnevnih sati postepeno povećanje oblačnosti sa sjeverozapada. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25 stepeni, prognoze su meteorologa Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U utorak u Bosni i Hercegovini preovladavat će oblačno vrijeme, a u drugoj polovini dana kiša sa sjevera i sjeverozapada postepeno će zahvatiti Bosnu. U Hercegovini slabija kiša moguća je u noći na srijedu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17, na jugu zemlje do 22 stepena.

- -

U srijedu u Bosni i Hercegovini očekuje se oblačno sa kišom, na planinama sa snijegom. Glavnina padavina predviđa se za prijepodnevne sate. U drugoj polovini dana moguće je slabljenje i postepen prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam, na jugu zemlje i do 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između pet i devet, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između nula i četiri, na jugu zemlje do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 11, na jugu zemlje od 13 do 17 stepeni.

(AA)

Najnovije

Biden poručio: Usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje “jasnu poruku” o američkom vodstvu svijetu

Predsjednik SAD-a, Joe Biden rekao je u saopćenju u subotu da usvajanje zakona o stranoj pomoći Predstavničkog doma šalje...