FIBA ranking: Zmajevi napredovali na listi najboljih timova svijeta

Preporučujemo

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine na ažuriranoj FIBA-inoj listi najboljih reprezentacija svijeta zauzima 37. poziciju.

Napredak košarkaša Adisa Bećiragića napravljen je za osam pozicija, u odnosu na prethodni presjek i listu i sada Zmajevi sa 326,1 bod se nalaze na poziciji broj 37.

Prvih pet najboljih selekcija čine SAD, Španija, Australija, Argentina i Francuska.

Reprezentacije Srbije nalazi se na mjestu broj 6, odmah iza tima Svetislava Pešića je Slovenija. Crnogorci su 18. selekcija svijeta, a Hrvatska 23. Sjeverna Makedonija nalazi se na mjestu 53. FIBA liste najboljih reprezentativnih košarkaških ekipa svijeta.

Evropski poredak svrastava naše košarkaše na 20. poziciju. Vodeći su Španci. Zatim slijede: Francuska, Srbija, Slovenija i Litvanija. Crna Gora je 12. a Hrvatska 13.

Bh. košarkaši već u novembru nastvaljaju kvalifikacije za Mundobasket. Meč 9. kola igraju protiv Mađarske na domaćem parketu 11. novembra, a tri dana kasnije gostuju Francuskoj.

Najnovije

Dodik o tvrdnjama Albina Kurtija: RS nikada neće dozvoliti da BiH prizna Kosovo

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska dio međunarodnog prava, potvrđena na najvišem nivou...