- Advertisement -

FIFA produžila privremena pravila donesena zbog rata u Ukrajini

Preporučujemo

Svjetska fudbalska asocijacija (FIFA) produžila je za godinu privremena pravila koja se tiču ugovora o zapošljavanju, a koja su donesena nakon ruskog napada na Ukrajinu.

Ured Vijeća FIFA-e odlučio je produžiti privremena pravila zapošljavanja utvrđena Pravilnikom o statusu i transferu igrača (RSTP) s ciljem učinkovite pomoći igračima, klubovima i trenerima pogođenim ratom u Ukrajini.

Odluka je uslijedila nakon izmjena RSTP-a koje je Ured Vijeća odobrio 7. marta 2022. i 16. marta 2022., čime je osigurana hitna pravna sigurnost i pojašnjen niz važnih regulatornih pitanja.

S tim u vezi, ako klubovi pri Ukrajinskom fudbalskom savezom ili Fudbalskom savezu Rusije ne postignu međusobni dogovor sa svojim stranim igračima i trenerima prije ili 30. juna 2022., a osim ako nije drugačije dogovoreno u pisanom obliku, ovi igrači i treneri će imati pravo prekinuti ugovore o radu sa svojim klubovima do 30. juna 2023.

U saopćenju se također osuđuje ruska upotreba sile u Ukrajini i poziva se na mir.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Na Žuču održano prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu

Prvo međunarodno takmičenje u praktičnom streljaštvu održano je proteklog vikenda na novom sportskom strelištu Žuč, koje se nalazi općini...