Finansijska podrška ljetovanju djece bez roditelja na Boračkom jezeru

Preporučujemo

Udruženje Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu svake godine realizuje projekt odlaska djece bez roditelja na ljetovanje.

Ove godine uprava ovog udruženja, koju predvodi izvršni direktor Jovan Divjak, pokrenula je aktivnosti za realizaciju projekta „Ljetovanje bez predrasuda“.

- -

–Mi sa ponosom ovaj projekt zovemo inkluzija na ljetovanju gdje su pored djece žrtava rata uključena i djeca romske nacionalnosti, kao i djeca sa posebnim potrebama iz Udruženja „Oaza“ i Zavoda za zbrinjavanje mentalno invalidnih lica „Drin“ iz Fojnice. Kao i svake godine na ljetovanju ćemo imati djecu iz cijele Bosne i Hercegovine poput Zvornika i Srebrenice, te iz ostalih dijelova BiH koja su pokazala želju da provedu deset dana na ljetovanju. Naše udruženje svake godine između 8. i 16. jula u saradnji sa Izviđačkim odredom iz Konjica organizuje ljetovanje na Boračkom jezeru. Ovaj projekt je prepoznala i Općina Centar koja nam je finansijski pomogla sa 3.000 KM, na čemu smo zahvalni načelniku Ajnadžiću i Općinskom vijeću Centar. Za ljetovanje djece nam je potrebno oko 30.000 KM što ćemo, nadam se, do jula uspjeti sakupiti. Najmanje dvije trećine ovih sredstava ćemo obezbijediti od donacija, dok ćemo jednu trećinu sredstava našim rukama izboriti kako bi djeca uživala deset dana na Boračkom jezeru, objasnio je Jovan Divjak.

Načelnik Ajnadžić je prošle godine posjetio ovaj kamp i bio jako zadovoljan onim što je vidio i na koji način je profesionalno odrađena organizacija, pa je stoga odlučio da Općina ove godine podrži taj projekt.

Protokol o donaciji 3.000 KM za realizaciju ovog projekta načelnik je potpisao sa Jovanom Divjakom, izvršnim direktorom Udruženja „Obrazovanje gradi Bosnu i Hercegovinu“. Potpisivanju ovog protokola je također prisustvovala i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić.

Najnovije

Masovni protesti na ulicama Tel Aviva: Traži se ostavka Benjamina Netanyahua

Na ulicama Tel Aviva su danas nastavljeni protesti protiv premijera Izraela Benjamina Netanyahua i ostatka vlade koju predvodi. Već sedmicama...