Mnogo toga se može naučiti o jednoj radnoj kulturi od toga kako ljudi jedu svoj ručak. BBC je zato uradio seriju fotografija na kojima je prikazan ručak ljudi iz raznih zemalja širom svijeta.
Mukul Paraekh je radnik u firmi za računovodstvo u Indiji i obično jede za svojim stolom u uredu oko podne. Za nedostatak vremena za jelo, krivi gužvu u gradu i pritisak koji je na radnicima. Obično nosi ručak od kuće, ali postoji i alternativa – tiffins. To je hrana koja se dostavlja iz restorana ili domova ljudi sa posebnim šiframa, koje prave 3,4 posto grešaka u milione transakcija.

U Ugandi je ručak također prioritet pa tako menadžerica nevladine organizacije Sarah Gimono pokušava jesti što brže i rijetko preskače ovaj obrok. Ovdje ljudi često jedu ili na radnom mjestu ili se skupa druže u restoranima, kao tim. Sarah voli jesti hranu sa ulice, poput rolexa koji predstavlja mješavinu prženog luka, jaja i paradajza.

Profesionalna šetačica pasa Vanessa Monroy kaže da Njujorčani znaju za cijeli ručak pojesti samo salatu ili sendvič. Umjesto toga, ona pakuje sebi čokoladice i slične sitnice za cijeli dan. Kaže da joj je lakše doručkovati i jesti grickalice cijeli dan jer su manji obroci i zdraviji. Zanimljivo je da u SAD ljudi više koriste kraće pauze za ručak nego radnici u drugim zemljama.

Jollijeeps su ‘polutrajna kolica za hranu’, koja su u Makatiju postala popularna prije pet godina, kao dio inicijative za regulisanje i organizovanje stalaka hrane na ulici. Menadžerka Faith Ragaas kaže da je jedno od takvih mjesta i njeno omiljeno, udaljeno tri minute od njene kancelarije. Ona kupuje ovu zdravu i domaću hranu radije nego neku umjetne hranu. Na Filipipinima je najvažnije imati tri obroka dnevno, a ručak je zaštićen kao dio radničkog kodeksa te imaju obično sat vremena za njega, na osam sati rada.

Francuska ima razvijenu velikodušnu kulturu za radni ručak pa tako 43 posto Francuza ima 45 minuta za ručak i čak 72 posto njih jede u restoranima barem jednom sedmično. Umjetnik Francois Pellan obično kupuje hranu u lokalnoj trgovini i ruča sa kolegama u radnoj kuhinji. Ali, barem sedmično odu u restoran u kojem se zadrže sat vremena i duže. On kaže da su petkom svi opušteni na poslu, kada obično i idu u restoran i uzmu vino ili pivo uz ručak.

Eliza Rinaldi je Brazilka koja kod kuće priprema zdrave sastojke i zatim jede taj ručak u kancelariji u agenciji u centru San Paola. Njen poslovni partner čini isto jer je zdravo i štedi novac. Ipak, ova rutina nije tipična u ovom gradu i većina kompanija nudi karte kao dio radnog paketa.
