FOTO Nastavljen malonogometni turnir “Fis gol 2018”

Preporučujemo

Malonogometni turnir za sve generacije „Fis gol 2018“, kojeg organizuje Futsal klub Centar u suorganizaciji JU Centar za sport i rekreaciju, a čiji je osnivač Općina Centar, nastavljen je utakmicama koje su odigrane u nedjelju, 12. augusta 2018. godine na igralištu FIS-a.

Na prostoru otvorenog igrališta FIS-a tokom trajanja turnira takmiče se sve generacije u okviru dvije kategorije, i to seniori i veterani. Seniorski dio turnira broji 20 ekipa, a održava se uporedo i veteranski turnir, koji je okupio 13 timova, među kojima je i FK Sarajevo.

- -

Seniori su podijeljeni u pet grupa, po četiri tima, dok veterani igraju u četiri grupe po tri ekipe, s tim što jedna grupa broji četiri tima.

Sinoć je odigrano šest utakmica u grupnoj fazi i to u seniorskoj konkurenciji Sajmir Tihovići – Senigor 0:2; Al Hana apoteke – Sensu 4:0; Stanić trade – City Park 2:3; Zlatno zrno – Twin cakes 2:1, te veterani OFK Biser – Vodovod i kanalizacija 1:2 i Općina Centar – Sensu 1:4. Danas je na programu još šest utakmica i to u seniorskoj konkurenciji igraju u 18 sati E Sport – British Pub; u 18,45 Vodovod i kanalizacija – Relax Vogošća; u 21,45 Caffe Art Teatar – Hadžijalić, te u 22,30 Balon Dekor – Caffe A2, a u konkurenciji veterana u 19,30 igraju Zelene beretke Vogošća – BH Telecom; u 20,15 Čengić Vila – Mosa Sa i u 21 Zamm MC – Citv Park.

Direktor turnira Dženan Muminović izrazio je veliko zadovoljstvo što je dosadašnji tok takmičenja protekao izuzetno dobro.

-U četvrtak očekujemo završetak grupne faze takmičenja kada će biti poznati učesnici daljeg takmičenja. Odigravanje utakmica osmine finala ukoliko dozvole vremenske prilike, planirano je za petak, a utakmice četvrtine finala za subotu. Veliko finale malonogometnog turnira „Fis gol 2018“ godine održat će se u nedjelju 19. augusta 2018. godine, pojasnio je Muminović.

Malonogometni turnir FIS Gol, jedan je od najprepoznatljivijih brendova grada Sarajeva prije ratnih dešavanja. Nažalost, tradicionalni malonogometni turnir, koji je na terenima kultnog Fisa okupljao majstore malog nogometa, dugo je čekao na svoj povratak, a ove godine ponovo je sa ljubiteljima futsala.

Za sve pobjedničke ekipe i najbolje pojedince pripremljena su priznanja i nagrade, a nagradni fond iznosi 10.000 KM.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...