FOTO Pogledajte najviši neboder na svijetu o kojem će generacije pričati

Preporučujemo

Fotografije koje gledate prikazuju kako će uskoro izgledati najviša zgrada na svijetu, koja izvire iz pustinje.
Kada se Jeddah Tower, koji se nalazi u Saudijskoj Arabiji, otvori 2020. godine otvori, bit će visok 1000 metara. Njegova vrijednost iznosi 1,4 milijarda dolara.
Kada je ekipa CNN-a krajem 2017. godine, posjetila ovaj toranj, bio je visok 252 metra i već se mogao vidjeti nevjerovatan pogled.
Foto: CNN
Ova kula će biti sjedište Jeddah Economic City koji će biti sastavljen od domova, hotela, ureda, ali će zasigurno biti i turistička atrakcija.
“Do 2020., vidjet ćemo neboder, šoping centar, kao i mnoge druge projekte”, rekao je za CNN predstavnik Jeddah Economic Company Mounib Hammoud.
“Kada tek stignete u neboder, već ste 20 metara iznad mora”, objasnio je te dodao da će svaki sprat biti jedno drugačije iskustvo.
“Egipćani su sagradili piramide. Francuzi su sagradili sve one katedrale i crkve. A u modernom vremenu, sagrađeni su New York i Chicago. Za sve to je bila potrebna genijalnost i jačina. Kao i u svakom gradu, nakon novca i moći, želite jačinu, silu, snagu. A nakon snage, želite učvrstiti nešto, ostaviti nešto za svijet. A danas će Jeddah imati zgradu koju će imati mnoge generacije da pričaju o njoj”, zaključio je Hammoud.
(Ines Sandžaktarević)

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...