FOTO Pripreme za Sarajevo Film Festival

Preporučujemo

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 2. augusta 2018. godine zajedno sa saradnicima obišao Trg Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu gdje uveliko traju pripreme za održavanje ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala. Podsjećamo, Općina Centar podržala je ovu manifestaciju sa 40.000 KM.

Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar Sarajevo propisano je, između ostalog, da je radno vrijeme ugostiteljskih objekata (uključujući ljetne bašte ispred ugostiteljskih objekata, kao i slobodnostojeće otvorene bašte) do 24 sata. Ovom odlukom je također propisano da ugostiteljski objekti mogu, izuzetno, raditi i nakon 24 sata, kao što je to u vrijeme trajanja određenih manifestacija.

- -

Tako je kao i prethodnih godina, u vrijeme Sarajevo Film Festivala, koji se ove godine održava od 10. do 17. augusta, omogućen duži rad ugostiteljskih objekata od propisanog, kako bi se izašlo u susret zahtjevima za bogatijom turističkom ponudom.

Ukoliko se vlasnik ugostiteljskog objekta odluči da u periodu održavanja 24. Sarajevo Film Festivala radi i nakon 24 sata, prema odredbama pomenute odluke, dužan je  pismeno obavijestiti Prvu policijsku upravu – Policijsku stanicu Centar, a za ugostiteljske objekte koji se nalaze u stambenim i stambeno-poslovnim objektima treba obavijestiti i predstavnika etažnih vlasnika stanova. Obavijest treba obavezno da sadrži razloge zbog kojih se produžava radno vrijeme.

Iz Službe Općine Centar za finansije i lokalno-ekonomski razvoj podsjećaju da nepostupanjem u skladu sa Odlukom o radnom vremenu u određenim djelatnostima na području općine Centar ugostitelj čini prekršaj za koji je propisana novčana kazna.

U skladu sa Odlukom o prekršajima protiv javnog reda i mira emitovanje muzike uživo ili upotreba uređaja za reprodukciju muzike je dozvoljeno u periodu od 1. aprila do 1. novembra tekuće godine u ugostiteljskim objektima kako slijedi:

- -

-U stambenim i stambeno poslovnim zgradama uključujući i baštu ispred ugostiteljskog objekta kao i u slobodnostojećim otvorenim baštama od 07 do 23 sata:

-U poslovnim zgradama i drugim poslovnim objektima u zatvorenom prostoru od 06 do 24 sata, a u baštama tih ugostiteljskih objekata od 07 do 23 sata.

Nepostupanjem u skladu sa navedenim čini se prekršaj utvrđen pomenutom Odlukom za koji je propisana novčana kazna. Posebno ističemo da je korištenje akustičnih uređaja u ugostiteljskim objektima dozvoljeno samo ukoliko posjeduju elektronski regulator (ograničavač nivoa zvuka), reguliran na dozvoljeni nivo buke i stručno mišljenje pravnog lica ovlaštenog za mjerenje buke. Navedene obaveze utvrđene su Zakonom o zaštiti od buke.

 

Najnovije

Ismail Barlov je novi prvak Evrope na 50 metara prsno!

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je zlatnu medalju na Evropskom seniorskom prvenstvu koje se održava u...