FOTO Prvačićima Općine Centar podijeljene školske torbe, pribor i knjige

Preporučujemo

U ponedjeljak 3. septembra 2018. godine prvačići iz Centra su prvi put sjeli u školske klupe.

Tim povodom su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić posjetili osnovne škole u Centru gdje su prvačićima uručili ruksake sa školskim priborom, ali i udžbenike koje im daruje Općina Centar. Prvo je posjećena Osnovna škola „Hasan Kaimija“ na Soukbunaru gdje je ove školske godine upisano 28 prvačića.

- -

-Općina Centar ima tradiciju da pred početak nove školske godine svim prvačićima pokloni školski ruksak sa priborom. Od ove godine odlučio sam da uz to obezbijedimo za naše đake prvake potrebne udžbenike i to za svih 570 prvačića iz Centra. Ovo mi ne smatramo troškom već investicijom za budućnost jer samo obrazovani ljudi i poznavaoci više stranih jezika će nas povesti u Evropu. Za unapređenje obrazovanja za sve osnovne škole iz Centra smo nabavili pametne table i sa ovim pilot projektom namjeravamo nastaviti i dalje. Također smo nabavili i Micro Bite uređaje, te imamo u planu nabaviti i tablete na kojima će raditi učenici pod nadzorom svojih nastavnika, kazao je načelnik Ajnadžić.

Prema utvrđenom rasporedu predstavnici Općine Centar su posjetili i Osnovnu školu „Vladislav Skarić“ gdje su uručili poklone Općine Centar za 35 upisanih prvačića.

-Želim vam sve najbolje pred početak nove školske godine. Moje želje su da zavolite matematiku i bosanski jezik, te ostale predmete i da budete dobri učenici. Nadam se da će vam ovi pokloni Općine Centar dobro doći na tom putu znanja. Općinsko vijeće Centar će nastaviti podržavati ovakve projekte koji imaju za cilj unapređenje obrazovnog sistema u našim školama, kazala je predsjedavajuća Karačić.

Tokom dana su predstavnici Općine Centar po utvrđenom rasporedu obišli preostale osnovne škole iz Centra: ”Safvet-beg Bašagić”; ”Alija Nametak”; ”Silvije Strahimir Kranjčević”; ”Nafija Sarajlić”; ”Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak”; ”Hasan Kikić”; ”Isak Samokovlija” i „Musa Ćazim Ćatić”. Prvačićima iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra i Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju ruksaci sa školskim priborom i udžbenicima će biti uručeni naknadno.U ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu obezbijeđeno je 102.000 konvertibilnih maraka.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...