FOTO Prvi put u Bosni i Hercegovini: Balkanski kongres nuklearne medicine

Preporučujemo

Sedmi Balkanski kongres nuklearne medicine zvanično je otvoren sinoć u Hotelu Holiday u Sarajevu.

Ovaj značajni naučni skup se prvi put održava u Bosni i Hercegovini, a ove godine okupio je preko 250 učesnika iz 19 zemalja (Argentina, Austrija, BiH, Bugarska, Kina, Hrvatska, Grčka, Holandija, Italija, Kuvait, Makedonija, Rumunija, Singapur, Srbija, Švedska, Tunis, Turska, Velika Britanija i SAD).

Organizator Kongresa je Udruženje za nuklearnu medicinu Federacije BiH,a isti se realizira pod pokroviteljstvom ESMIT i EANM.

U okviru ceremonije otvaranja prisutnima se obratila predsjednica Kongresa, prof. dr. Amela Begić. U ime ESMIT i EANM, prof. dr. Marika Bajc s Univerziteta Lund iz Švedske, dok se u ime Ministarstva zdravstva FBiH prisutnima obratila Snježana Bodnaruk.

Begić održala je i pozdravni govor u ime generalne direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebije Izetbegović, te zvanično otvorila Kongres.

“Izrazito smo zadovoljni što je Bosna i Hercegovina ove godine organizator i domaćin ovako velikog naučnog skupa. Ovo je od izuzetnog značaja za sve ljekare i zdravstvene radnike koji se bave ovom oblasti medicine. Kongres je spoj dijagnostike i klinike, dijagnostčkih metoda u nuklearnoj medicini primjenjenih u kliničkoj praksi. Zahvaljujući kontinuiranom programu edukacije ljekara KCUS iz svih oblasti, pa tako i nuklearne medicine, pruža se mogućnost stručnog usavršavanja i razmjene iskustava i znanja sa našim kolegama iz cijelog svijeta. U okviru predavanja eminentnih stručnjaka biće prezentirana najnovija dostignuća iz oblasti nuklearne medicine”, izjavila je Begić.

Najnovije

Netanyahu: Ovo je početak kraja Hamasa

Izraelski premijer kaže da su se proteklih dana desetine boraca Hamasa predali izraelskim snagama. - Oni polažu oružje i predaju...