Francuska: Uhvaćen osuđenik koji je pobjegao helikopterom iz zatvora

preporučujemo

Redoine Faid, zatvorenik koji je pobjegao helikopterom koji su u dvorište zatvora u Parizu spustile tri naoružane osobe, uhvaćen je nakon tri mjeseca potrage, javlja Anadolu Agency (AA).

“France Info” javio je kako je 46-godišnji Faid, osuđen na 25 godina zatvora, uhvaćen u Creilu.

U jutrošnoj akciji je učestvovalo više od stotinu policajaca i pripadnika specijalnih jedinica, a privedene su Faid i još četiri osobe.

U stanu, u kojem je Faid uhvaćen, pronađena su i dva komada oružja.

Tri naoružane osobe 1. jula 2018. spustile su helikopter u dvorište zatvora Reau, u Parizu, bacile dimnu bombu i omogućile Faidu bijeg.

Helikopter se uputio prema sjeveru Pariza, a nakon potjere koja je trajala oko sat vremena, policija je u blizini aerodroma našla zapaljen helikopter.

Naoružane osobe su oslobodile otetog pilota i crnim automobilom se uputile prema cesti A1. Faid i njegovi pomagači u predgrađu Aulnay-sous-Bois su promijenili vozilo, nakon čega im se gubi trag.

Faid, koji je učestvovao u nizu kriminalnih radnji, osuđen je na 25 godina zatvora zbog pljačke iz 2010. godine i ubistva policajca. Njegov život i pljačka opisani su i u knjizi.

Ovo mu nije prvi bijeg iz zatvora. Naime, on je 13. aprila 2013. pobjegao iz zatvora Lille-Sequedin, a uhvaćen je u hotelskoj sobi 29. maja.

Najnovije

DF Novi Grad Sarajevo: Ljudi koji izdaju Bogićevića zaslužuju Dragu Jurića i Bajru Bibera

Mirza Selimbegović, kadar Naroda i pravde, izabran je danas za novog predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo. Izbor novog predsjedavajućeg...