- Advertisement -

Francuske vlasti promijenile odluku: Đoković ne može bez vakcine ni na Roland Garros

Preporučujemo

Francuski političar i član parlamenta Christophe Castaner potvrdio je promjene pravila koje neće dozvoliti nevakcinisanim sportistima takmičenje u ovoj zemlji.

Još uvijek se nije stišala “bura” oko deportacije Novaka Đokovića kojem nije dozvoljeno da nevakcinisan odigra Australian Open, a već su u najavi novi problemi za srbijanskog tenisera.

Francuska je prije nekoliko dana odlučila da vakcina neće biti potrebna na profesionalnim sportskim takmičenjima, ali je to danas promijenjeno.

Bivši ministar unutarnjih poslova Francuske Christophe Castaner je gostujući na BFM TV-u jutros potvrdio da su pravila promijenjena i da nevakcinisani igrači neće moći igrati na Roland Garrosu, drugom Grand Slam turniru u teniskom kalendaru.

– Đoković da zaigra na Roland Garrosu bez vakcine? Nema šanse! Nema šanse da za sportaše, umjetnike i poznate ličnosti odstupamo od pravila. Pravila se odnose na sve. Kakav bi to svijet bio kada bi zvijezdama dopuštali da odstupaju od pravila – rekao je Castaner.

Ono što još više otežava situaciju Đokoviću, jeste saopćenje Teniskog saveza Francuske iz kojeg su poručili da na Roland Garrosu neće biti moguće dopuštanje “medicinskog izuzeća”.

Pročitajte:  1001. pobjeda Đokovića za titulu u „vječnom gradu“
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...