- Advertisement -

Francuski desničara izjavio da ako država sa muslimanskom većinom uđe u EU, to će biti tragičan kraj

Preporučujemo

Francuski desničar i europarlamentarac Jérôme Rivière prisustvovao je današnjem predstavljanju Paketa proširenja 2020 i Ekonomsko-investitionog plana za Zapadni Balkan, te je svojim istupom izazvao skandal. 

Rivière se najprije požalio zbog činjenice da je današnja rasprava vođena isključivo na engleskom jeziku.

Nisam znao da, kako bi bili članovi Evropskog parlamenta, moramo govoriti engleski jezik. To ilustrira cilj ove Komisije. Cilj ove Komisije od početka je uništavanje nacija – ocijenio je Rivière.
Francuski desničar se zatim osvrnuo na države koje nastoje postati članice Evropske unije, te je kazao da je predsjednik Francuske Emmanuel Macron „konačno shvatio da je islamski separatizam opasnost za Francusku“.

Kada Albanija uđe, zemlja kojom upravlja mafija i sa muslimanskom većinom, to će biti tragičan kraj za Evropsku uniju, za koju se pretvarate da je branite – izjavio je Rivière.
Reagirao je europarlamentarac David McAllister, koji je upozorio da se prijateljske države ne etiketiraju na način na koji je to uradio Rivière, što je rezultiralo aplauzima ostalih članova Odbora za vanjske poslove Evropskog parlamenta.

Rivière je član desničarske stranke Nacionalni savez.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...