- Advertisement -

Francuski europarlamentarci na RTRS-u: Sankcije Dodiku su nas nasmijale

Preporučujemo

Desničari Thierry Mariani i Herve Juvin, francuski zastupnici u Evropskom parlamentu, koji su nedavno posjetili Banju Luku kako bi prisustvovali obilježavanju neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska gostovali su na javnom servisu RS-a.

– Vidio sam sankcije propisane članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradu Dodiku. Nasmijalo me je to. Znate, Juvin i ja, mi smo jedni od onih kojima je takve sankcije uvela Ukrajina. Pa slušajte, i nama je “oduzeta” naša imovina, naša dobra, naše kuće u Ukrajina. Za nas je to bilo “traumatično” – bio je ironičan Mariani na RTRS-u.

Juvin je istakao da se Evropska unija značajno udaljava od same Evrope, jer ne priznaje da jedan dio evropskih vrijednosti i evropskog identiteta čine i bivša Јugoslavija, Poljska, Mađarska i druge zemlje koje su čuvari tih vrijednosti i identiteta na isti način i sa istim legitimitetom kao Francuska, Njemačka ili druge države zapadne Evrope.

– Sa naše strane, mi smatramo da je ta borba koju vodi niz zemalja – Poljska, Mađarska, ali i Rumunija, Slovenija, a naravno i Srbija, temelj jedne nove budućnosti – naglasio je Juvin.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Pogledajte kako je Konaković u delirijumu napadao SDP i SBB za izdaju države i crtanje podjela na maramicama u Beogradu (VIDEO)

Jučer je službeno priopćeno da će Denis Bećirović biti kandidat sedam stranaka za poziciju člana Predsjedništva BiH. Iza Bećirevićeve...