FSBiH objavio kazne za FK Sarajevo: Ostali bez bodova, novca, predsjednika i sportskog direktora

Preporučujemo

Disciplisnka komsija Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održala je sjednicu danas u Sarajevu, na kojoj je žestoko kaznila FK Sarajevo.

Komisija je razmatrala izvještaje službenih lica sa revanš utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine FK Sarajevo – FK Borac, koja je prekinuta u sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena zbog napuštanja terena od strane igrača domaćeg tima.

- -

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je na svojoj internet stranici zvanično objavio kazne koje su izrečene.

– FK Sarajevo se kažnjava novčanom kaznom od 22.000 KM i oduzimanjem tri boda zbog napuštanja terena za igru, propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren s kojim je pogođeno službeno lice, neprofesionalnog ponašanja zaštitara, te ulaska neovlaštenih lica u teren. Sve navedeno u skladu sa članovima 58, 59, 61. i 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH.

Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo, se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od godine dana i novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH (nagovaranje na prekid, op.a).

Šef stručnog štaba FK Sarajevo Simon Rožman kažnjava se uvjetnom suspenzijom od tri mjeseca, te novčanom kaznom od 2.000 KM, shodno odredbama člana 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH (nagovaranje na prekid, op.a).
Drugi pomoćni trener FK Sarajevo Senijad Ibričić (obavlja i funkciju sportskog direktora, op.a) se kažnjava zabranom vršenja funkcija u fudbalu u trajanju od sedam mjeseci i novčanom kaznom od 3.000 KM, shodno odredbama članova 57. i 66. Disciplinskog pravilnika FSBiH (upotreba sile ili prijetnja prema službenom licu – 57, odnosno nagovaranje na prekid, op.a).

- -

Pomoćni trener FK Sarajevo Luka Gobec zbog crvenog kartona kažnjava se sa dvije utakmice suspenzije i novčanom kaznom od 1.000 KM.

Oficir za sigurnost FK Sarajevo Zlatan Čakal se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog neizvršavanja obaveza, a shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika FSBiH – saopćeno je iz FSBiH.

Najnovije

Dodik pozvao na usvajanje izvještaja o Srebrenici u NSRS-u, a potom i na miting

Predsjednik entiteta RS Milorad Dodik pozvao je da se 18. aprila u Narodnoj skupštini RS-a usvoji izvještaj Međunarodne komisije...