Fudbaleri Sarajeva ponovo “zaigrali” za Roditeljsku kuću

preporučujemo

Roditeljska kuća ima mnogo prijatelja i predstavlja jedan od najhumanijih projekata na području Bosne i Hercegovine, kako svojom namjenom tako i svime onime što znači porodicama koje borave u njoj.

Jedno od najdužih prijateljstava je i ono sa FK Sarajevo, našim dragim komšijama, koji su odlučili kroz projekat „Prijatelj Roditeljske kuće“, pružiti ruku podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim najbližima.

Roditeljska kuća djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama predstavlja prije svega dom, mjesto gdje jedino osjete sreću i radost u dugotrajnom i teškom procesu liječenja, mjesto gdje se smiju, gdje dobivaju razumijevanje i podršku, mjesto gdje se ne osjećaju drugačijima.

Da bi uopšte bila izgrađena bila je potrebna podrška cjelokupne bh.društvene zajednice, a sam njen opstanak je, također, zavisio od volje dobrih ljudi. Uprava i igrači FK Sarajevo, u to ime, izabrali su da finansiraju jedan apartman, koji nosi ime „Tetris“, čiji će biti pokrovitelj na tri godine.

Tako će FK Sarajevo, u čije ime je ugovor potpisala direktorica kluba Sabrina Buljubašić, te Roditeljska kuća, i simbolično poslagati kockice dobrote i čvrste volje, a samim tim i najbolju kombinaciju za dobrobit djece oboljele od raka i njihovu što bržu pobjedu i brži oporavak. Svojom posjetom Roditeljskoj kući su donijeli pregršt pozitivne energije i zapljusnuli je valom radosti.

Uvjereni da samo ako izvučemo dobro iz sebe i činimo dobro možemo napredovati kao društvo. Pomoći djeci oboljeloj od raka i više je od činjenja dobra. Kada budete dio spašavanja života bar jednog djeteta, vi ste sačuvali cijeli jedan svijet, uložili u budućnost i unaprijedili ovaj svijet za jednog čovjeka.

„Kada znamo da imamo smještaj lakše nam je, a da ne pričamo o svemu što dobijamo u Roditeljskoj kući. Veliko je olakšanje kada znate da se možete fokusirati samo na svoje dijete i liječenje, bez razmišljanja o finansijskoj strani problema. Ovakvo oboljenje nosi velike probleme sa sobom, pored velikog straha za život svog djeteta. Veoma smo zahvalni FK Sarajevo što su došli, i prošli put i sada, što su nam pokazali da nismo zaboravljeni i prepušteni sami sebi. Ja stvarno vjerujem u to da se dobro dobrim vraća, pa da se i njima vrati svo ovo dobro koje čine za nas. Hvala im od sveg srca za svaki osmijeh na licu mog djeteta“, rekla je jedna od majki iz Roditeljske kuće, koju su posjetili i junaci bordo armije navijača iz Reggio Emilije Haris Handžić i Aladin Šišić, što nam je bilo posebno drago.

Iz Udruženja i Roditeljske kuće smo iskreno zahvalni FK Sarajevo na svemu što su uradili i što još uvijek rade za našu djecu i njihove najbliže.

Želimo im mnogo sreće u revanšu protiv Atalante na Koševu.Pozvani smo da budemo njihovi gosti na stadionu i naša podrška dlanovima i grlima neće izostati.Sretno FK Sarajevo i hvala vam za radost koju donosite djeci, ali i svima nama, saopćeno je iz Roditeljske kuće.

Najnovije

U Velikoj Kladuši SDP postao privjesak Fikreta Abdića

"Danas je predsjednik KO SDP BiH Ramiz Halkić zajedno sa svojih par drugova od OO SDP BiH Velika Kladuša...