Funkcioner SNSD-a okupljanja za Davida nazvao “sanatorijumom”

Preporučujemo

Da političari u BiH nemaju moralnih skrupula, to je odavno poznato, ali da nemaju poštovanje prema žrtvama i mrtvim, to se odavno nije vidjelo, posebno u javnim nastupima.

Posljednji takav ispad, kako javlja RTVBN, napravio je jučer Milan Tukić, član Glavnog odbora SNSD-a i nekadašnji predsjednik Kluba Srba u Vijeću naroda Republike Srpske.

Tukić je na društvenoj mreži Twitter svakodnevna okupljanja građana u centru Banje Luke koji traže istinu o smrti mladića Davida Dragićevića nazvao bolesnim i to na način “da Trg Krajine svaki dan u 18 časova postaje sanatorijum”.

Međutim, Tukić se nije zaustavio na tome. Na brojne reakcije pratilaca na toj mreži počeo je na najprizemniji način da vrijeđa i prijeti.

Tukić je jednom novinaru koji je retvitovao sporni twit uz napomenu “Idiot”, odgovorio prijetnjom “a da ti se idiot malo najebe keve”.

Ništa bolje nisu prošli ni drugi koji su komentarisali ovaj twit, a naročito brutalan je bio prema novinarima kojima je govorio “mrš”, a nekima komentarisao i fizički izgled, i to sve na Svjetski dan slobode medija.

Najnovije

Prihodi od indirektnih poreza veći za 652 miliona KM

Prihodi od indirektnih poreza u jedanaest mjeseci 2023. godine iznosili su 9 milijardi i 727 miliona KM i veći...