FUP će ispitati Radoičićev “shopping” po Tuzli

Preporučujemo

Milan Radoičić je kupovao oružje, municiju i eksplozivni materijal velike razorne moći u Tuzli, u FBiH, koje je potom prebacivano prvo za Beograd, odakle je prosljeđivano na Kosovo gddje je skladišteno. Ova tvrdnja iznesena je danas na Radoičićevom saslušanju, a prezentovalo ju je srbijansko tužilaštvo.

Ona je otvorila niz pitanja. Od koga je u Tuzli Radoičić kupovao oružje, municiju i eksploziv? Da li je to radio legalnim kanalima? Kako ga je izvozio iz BiH i uvozio u Srbiju?

Na ova pitanja odgovore će morati dati nadležne institucije u Bih, a u prvom redu tužilaštva i policijske agencije.

Upravo zbog toga redakcija Oslobođenja kontaktirala je Vahidina Munjića, direktora Federalne uprave policije.

– Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti, kazao je Munjić za Oslobođenje.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...