G-Drive štafetni polumaraton kroz najljepše dijelove Sarajeva: Tročlana ekipa sa uživanjem do medalje

Preporučujemo

Udruženje Marathon Sarajevo nastavlja promociju zdravog načina života organizirajući i treći po redu G-Drive štafetni polumaraton u sklopu festivala trčanja u Sarajevu, Olimpija Run FestaU nedjelju, 16. septembra sa početkom u 9 sati u Sarajevu održat će se treći po redu G-Drive štafetni polumaraton namijenjen timovima u sastavu od tri osobe.

Osnovni cilj G-Drive štafetnog polumaratona je omogućiti što većem broju učesnika da osjete spektakularnu atmosferu kakvu samo trkači znaju napraviti tako što će u timu od troje istrčati distancu dugu 21,1 km.

- -

Članovi štafetnog tima će trčati 9, 6 i 6.2 kilometra, te na taj način zajednički istrčati polumaraton i dobiti vrijednu finišersku medalju i druge poklone na cilju. Trasa trke prati polumaratonsku trasu koja prolazi kroz najljepše dijelove Sarajeva i promovise kulturno-historijsko naslijeđe i turistički potencijal grada.G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja ali i odličnu zabavu.

Kako je polumaratonska distanca na štafetnom polumaratonu podijeljena na tri dijela, treniranje za ovu trku je manje intenzivno nego za individualni polumaraton što ovu trku čini otvorenom i dostupnom mnogo većem broju rekreativaca.

Generalni sponzor i ovogodišnjeg izdanja ove atraktivne i zabavne trke je kompanija Gazprom koja već tri godine za redom podržava zdrav životni stil i trčanje. Tome svjedoči i učešće od čak 10 štafetnih timova iz ove kompanije, što je ujedno i najveći broj prijavljenih timova iz jedne kompanije na ovogodišnjoj trci.

- -

“Zahvalni smo kompaniji Gazprom, te svim ovogodišnjim partnerima jer su nam omogućili da zajednici i učesnicima ponudimo još više na sportskom, ekonomskom i društveno odgovornom aspektu. Konkretno G-Drive štafetni polumaraton je i prošle godine predstavljao veliku atrakciju za građane Sarajeva a radi se o manifestaciji koja tek treba da doživi pravi rast i procvat jer je potrebno nekoliko godina da se javnost i trkačka zajednica naviknu i na ovu manifestaciju. Cilj nam je da trka prati već ostvareni rast i dosegne 330 timova/1000 učesnika za 3 godine. Štafetni polumaraton je takođe veliki hit za kompanije i dosta ih je već prijavilo timove. Sretni smo jer kao lider u omasovljavanju rekreativnog trčanja imamo priliku dodatno promovisati aktivan i zdrav život u BiH, te još većem broju naših gostiju omogućiti da osjete draži Sarajeva i ljepotu trase trke kada budu trčali 16. septembra”, izjavio je Erol Mujanović, direktor Udruženja “Marathon” Sarajevo.

Prijave za G-Drive štafetni polumaraton i 12. Sarajevo Sberbank polumaraton otvorene su do 10. septembra. Iz Udruženja Marathon pozivaju sve trkače da što prije finaliziraju svoje prijave s obzirom da je limit za neke od utrka gotovo popunjen.

Svi zainteresovani mogu se prijaviti putem oficijelne web stranice Udruženja Marathon (www.sarajevomarathon.ba), gdje se također mogu pronaći i sve ostale potrebne informacije, kao i na Facebook stranici NGO Marathon Sarajevo (https://www.facebook.com/ngomarathon/ ).

Najnovije

Efendić odgovorio na prozivke na Facebooku, pa kritikovao Vladu KS: Ta ekipa nije ni za šta osim parade

Novinarka Rubina Čengić jutros je na društvenoj mreži Facebook problematizirala probleme s kojima se susreću stanovnici Dobrinje 3 kada...