Gastro Fest u parku Hastahana na Marijin Dvoru

Preporučujemo

Udruženje ugostitelja Kantona Sarajevo ima namjeru da tokom ljetnih mjeseci organizuje manifestaciju pod nazivom „Gastro Fest“, gdje će biti predstavljena domaća kuhinja i izvorna bosanska muzika. Tim povodom je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio predsjednika ovog udruženja Sulejmana Kapića. Tokom razgovora načelnik Ajnadžić je predložio lokaciju parka Hastahana na Marijin Dvoru odnosno u Parku prof. dr. Nijaza Durakovića, najvjerovatnije u augustu ove godine.

– Naše udruženje duže vremena zagovara ideju za organizaciju ove manifestacije koju je načelnik Ajnadžić rado prihvatio, na čemu smo mu posebno zahvalni. Želimo kroz ovaj „Gastro Fest“ pokazati našim posjetiocima i turistima kakvim bogatstvom raspolaže naša bosanska kuhinja, gdje ćemo im ponuditi degustaciju ćevapa, raznih kuhanih jela, sarajevski somun, te naše sarajevsko pivo. Uz hranu želimo također prezentovati i bosanski sevdah. Naša je namjera u konačnici da zaštitimo naša tradicionalna jela i muziku od raznih svojatanja, objasnio je Kapić.

- -

Tokom sastanka sa načelnikom Ajnadžićem je bilo razgovora i o zapošljavanju mladih sa područja općine Centar, koji se sada nalaze na spiskovima JU „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“. Općina Centar će za svakog novouposlenog stanovnika sa svog područja, a kojeg zaposli neko od članova pomenutog udruženja, finansirati plaćanje doprinosa u periodu od jedne godine.

 

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...