Gdje je nestala zastava ispred Vlade HNK?

preporučujemo

S obzirom na obilježavanje Dana državnosti BiH vidljivo je da su na području Hercegovačko-neretvanskog kantona, ali u njegovom administrativnom središtu Mostaru istaknute razne zastave o kojima se diže puno bure u javnosti.

“Svjedoci smo također da su mostarske škole iz jednog prostora, baš zbog određene zastave, ‘prebacile’ obilježavanje Dana državnosti BiH u drugi prostor. Pošto je u gradu na Neretvi danas glavno pitanje gdje visi koja zastava, mi postavljamo pitanje premijeru Vlade HNK Nevenku Hercegu zašto ispred sjedišta te institucije nije izvješena državna zastava Bosne i Hercegovine?

Također, isto pitanje moramo postaviti glavnom organizatoru SDA stranačkih aktivnosti povezanih sa zastavama i neformalnom šefu jednog dijela Vlade HNK, aktualnom ministru obrazovanja Rašidu Hadžoviću. Svi smo nedavno bili svjedoci svojevrsnog incidenta pri obilježavanju godišnjice rušenja Starog mosta kada se glavni organizator manifestacije hvalio kako je na Stari most donio stotine zastava BiH koje je podijelio školskoj djeci. Zbog toga sada postavljamo pitanje: Ministre Hadžoviću, zar jednu od tih zastava niste mogli postaviti ispred sjedišta institucije čiji ste aktualni ministar?” saopćeno je iz KO SDP BiH Mostar.

 

 

Najnovije

SBiH: Svi rudari trebaju biti uposlenici Elektroprivrede koja ne treba da kupuje ugalj od rudnika čiji je vlasnik

Glavni odbor Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) na jučerašnjoj konstituirajućoj sjednici u Tuzli, osim što je izabrao novo...