Gdje nas večeras očekuje najviše padavina i grmljavine: Sladić objavio tri bh. regije koje će biti pogođene nevremenom

Preporučujemo

Nedim Sladić, bh. meteorolog, oglasio se na svom Facebook profilu gdje je sa javnošću podijelio informaciju o pljuskovima sa grmljavinom koji se očekuju večeras u našoj zemlji.

Sladić je fokus stavio na tri regije u BiH, tačnije centralnu i istočnu Bosnu kao i sjeveroistočnu Hercegovinu.

– Sjeveroistok Hercegovine, istočna, centralna Bosna, jug, jugoistok i istok Makedonije: utjecaj visinske ciklone uz kruženje vlažnog i nestabilnog zraka. Prema kraju dana lokalno izraženiji pljuskovi sa grmljavinom te prolazno pojačan vjetar u prve tri navedene regije. U Makedoniji lokalno izraženiji pljuskovi na istoku, jugu i jugoistoku, rekao je Sladić.

Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas u Bosni i Hercegovini su najavili djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Prije podne lokalno sa pljuskom u Hercegovini i jugozapadu Bosne.

U poslijepodnevnim i večernjim satima pljuskovi sa grmljavinom su mogući širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29°C, na jugu zemlje do 31°C.

Najnovije

Srbija bi se mogla naći kao domaćin narednog svjetskog klimatskog samita

Moldavija se već kandidovala za predsedavajuću samita UN-a o klimi sljedeće godine (COP29), a Srbija također razmišlja o tome...