Generali BiH poslali poruku političarima

Preporučujemo

Udruženje generala Bosne i Hercegovine zaželjelo je danas sreću svim probosanskim političkim subjektima i pojedincima sa porukom da “ne zaborave sve što su obećali”.

-Noćas u 24:00 sata završava se izborna kampanja u Bosni i Hercegovini i počinje predizborna šutnja. Čuli smo mnogo planova, ekspertiza, analiza, ali i velikih obećanja. Kao generali okupljeni u Udruženju generala Bosne i Hercegovine, svim političkim subjektima i pojedincima, naravno probosanskim, želimo sreću i da nakon ustanovljavanja vlasti ne zaborave sve što su obećali, poručili su.

U saopštenju se dalje navodi da “kao generali proizašli iz Armije RBiH i Oružanih snaga BiH posebno podržavamo kandidate koji su bili naši saborci u odbrambeno-oslobodilačkom ratu, sve dokazane patriote Bosne i Hercegovine, i političke opcije i pojedince za koje naša domovina i njen suverenitet nije i ne smije biti upitan. Od svih njih zahtijevamo da im pored sveukupnog prosperiteta i euro-atlantskih integracija Bosne i Hercegovine, u budućnosti prioritet budu i veterani koji su branili i odbranili našu domovinu od agresije.

Nadamo se da ćemo sa izabranim nosiocima vlasti na svim nivoima, kao i do sada, raditi na izgradnji jake i prosperitetne Države Bosne i Hercegovine”, zaključeno je u saopštenju Udruženja generala Bosne i Hercegovine.

Najnovije

Stoltenberg: Putin želi iskoristiti zimu kao ratno oružje

Rusija će vjerojatno nastaviti napadati ukrajinsku elektroenergetsku mrežu, plinsku infrastrukturu i osnovne usluge za ljude, rekao je u ponedjeljak...