“Genetski predodređen” pa ga ponijelo: Ademović o “neprijateljskim snagama”

Preporučujemo

– Neki vijećnici su popustili pod pritiskom neprijateljskih snaga. S druge strane imamo i opozicione vijećnike, koji su iako je bio dogovor da se taj dan sjednica nastavi odmah, jer praksa je ako u prvom krugu glasanja nema izabranog rukovodstva, da se ponovi. Ali tri vijećnika iz Starog Grada i tri vijećnika iz Novog Grada su bez obrazloženja napustili sjednicu i nije bilo kvoruma za održavanje konstituirajuće sjednice – kazao je za Sarajevsko jutro na TVSA Jasmin Ademović, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Sarajeva.

 

- -

Ademović smatra kako je apsolutna laž da je koalicija vršila bilo kakve pritiske na vijećnike, te da su oni ove procese započeli na demokratski način.

– Imali smo ruke i rezultat na izborima. Narod i pravda imala je sedam gradskih vijećnika, Naša stranka pet, a SDP tri vijećnika. Te tri stranke su imale 15 ruku – istakao je.

Kako stvari stoje, Ademović će ostati na ovoj poziciji dok se proces ne završi do kraja, kaže kako “neprijateljske snage vrše pritisak na gospodina Dragana Stevanovića i mene”.

– Od prvog dana sam bio u ovoj kombinaciji da pomognem gospodinu Bogiću Bogićeviću da bude izabran. Sada neću učiniti ustupak stranci SDA, da resetujem ovaj proces i time ga vratiti na početak. Neću dati njima prostora za novu kupovinu i cirkus. Mi ćemo ostati stameni. Imamo koaliciju koja je vrlo jaka. Mislim da su naša tri lidera, tri najveće stranke u koaliciji, više nego u dobrim odnosima i da će iznaći rješenje za ovu čitavu situaciju. Ja ostajem na ovom mjestu dok se ovaj proces ne završi – zaključio je Jasmin Ademović.

- -

Podsjećamo, Jasmin Ademović je sin političkog direktora Naroda i pravde Kemala Ademovića, koji je prema riječima predsjednika ove stranke Elmedina Konakovića “genetski predodređen za ovu poziciju”.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...