Getinger: Nema zagađenja vazduha i vode nakon havarije u Rafineriji

Preporučujemo

Na osnovu sredstava kojima smo mi izvršili mjerenje, nikakvog ekološkog zagađenja nema u Brodu, zbog havarije koja se desila u rafineriji.

Rekao je ovo Andrej Getinger, direktor “Optima Grupe” Banjaluka.

- -

Naveo je da su se u pojedinim medijima pojavile insinuacije o naftnoj mrlji u Savi, što nije vezano za stvarno stanje stvari, jer je to mjesto prilično udaljeno od mjesta havarije, a u to vrijeme su radila postrojenja za prečiščavanje, a takođe je nemoguće zagađenje rijeke od podzemnih voda.

Istakao je da su materijalne posljedice havarije u Rafineriji u Brodu nadoknadive, ali ljudski život se ne može nadoknaditi, on nema cijenu.

“Mi nažalost potvrđujemo da je poginuo radnik koji se nalazio na mjestu nesreće. Mi ćemo porodici Patkovic pružiti svu materijalnu pomoć, izrazavamo im saučešće”, naveo je Getinger.

Naveo je da je od jutros ispostava naftnih derivata uspostavljena redovno, te da će svi kupci biće snadbjeveni u skladu s njihovim potrebama.

- -

Istakao je da trenutno na licu mjesta rade državni i nadrzorni organi koji ce utvrditi posljedice havarije kao i njene razloge.

“Nakon što bude otvoreno mjesto mi ćemo izvršiti svoju ekspertizu, te nakon toga ocijeniti veličinu štete i sastaviti plan kako da ponovo uspostavimo opremu koja je stradala u havariji”, istakao je Getinger.

Zahvalio se radnicima koji su se u mjestu nesreće našli na licu mjesta, kao i vatrogasnim jedinicama i drugim profesionalnim službama.

“Njihovi napori su doprinijeli da ne dođe do veće materijalne štete. Profesionalne i stručne kvalifikacije radnika su omogućile da se zaustavi rad i da se spriječi širenje havarije”, naveo je Getinger.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...