Glas BiH u svijetu: Izložba Briana Enoa, velikog prijatelja BiH u Sarajevu

preporučujemo

Multimedijalna instalacija “77 Million Paintings”, britanskog umjetnika, muzičara, producenta i velikog prijatelja Bosne i Hercegovine – Briana Enoa bit će otvorena 13. juna u Historijskom muzeju Bosne i Hercegovine.

Riječ je o jedno od najvećih događaja koji će realizovati Historijski muzej. Multimedijalna instalacija, kako se navodi i u nazivu, bit će otvorena 77 dana, odnosno do 29. augusta. Brian Eno je u BiH poznat još od ’90-ih godina.

Producent je jedne od najslavnijih pjesama o ratnom Sarajevu – Miss Sarajevo, a sudjelovao je i u formiranju Pavarotti centra u Mostaru.

Svjetski poznati umjetnik u Sarajevu se, prvi put u regiji, predstavlja “vizuelnom muzikom” koja je bazirana na njegovim stalnim istraživanjima svjetla kao umjetničkog medija.

Elma Hašimbegović, direktorica Historijskog muzeja, izjavila je u razgovoru za Anadoliju da će taj muzej imati čast da 13. juna ugosti jednu od najvećih svjetskih zvijezda, umjetnika i muzičara današnjice Briana Enoa.

“Dolazi lično u Sarajevo. Imamo čast da ugostimo njega, 13. naveče otvaramo izložbu, a 14. Brian Eno za goste, studente, sve one koji su se prijavili će održati predavanje u okviru svoje posjete Sarajevu”, kazala je Hašimbegović.

Izrazila je radost da je došlo do realizacije ove izložbe jer Historijski muzej do sada nije bio u mogućnosti da se bavi i da ugosti ovako vrhunske događaje ili izložbe.

Najnovije

Otvoren Međunarodni omladinski radni kamp u Potočarima

Uz prisustvo volontera, uposlenika i prijatelja MFS-EMMAUS-a, danas je svečano otvoren 16. Međunarodni omladinski radni kamp, sa ciljem promocije...