Glasnogovornik Erdogana američkom kongresmenu: Turski narod se izjasnio, ti da zašutiš

Preporučujemo

Glasnogovornik Ureda turskog predsjednika u utorak je prozvao američkog kongresmena zbog kritikovanja pobjede predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na izborima održanim u nedjelju, prenosi Anadolija.

Adam Schiff, američki kongresmen iz Kalifornije, objavio je na svom Twitter nalogu: “Erdogan je ponovo ‘osvojio’ izbore ovog vikenda u Turskoj samo uništavanjem opozicije kroz hapšenja, nasilje i smanjivanje slobode medija.”

”Nemojte čestitati”, dodao je on.

U odgovoru na objavu Schiffa, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin rekao je: “Predsjedniku Erdoganu svakako ne treba tvoja čestitka @RepAdamSchiff, a turski narod se izjasnio. Trebaš da zašutiš.”

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima održanim u nedjelju, Erdogan je, prema preliminarnim rezultatima, izabran za turskog predsjednika.

Erdogan je u predsjedničkoj utrci osvojio apsolutnu većinu sa 52,59 posto glasova, dok je njegov glavni rival Muharrem Ince osvojio 30,64 posto.

Najnovije

Predsjedništvo BiH usvojilo zaključak: Pripadnici OSBiH idu u Tursku radi pružanja pomoći

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine je na 6. vanrednoj sjednici usvojilo zaključak o upućivanju pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine...