Glasnogovornik Erdogana američkom kongresmenu: Turski narod se izjasnio, ti da zašutiš

Preporučujemo

Glasnogovornik Ureda turskog predsjednika u utorak je prozvao američkog kongresmena zbog kritikovanja pobjede predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana na izborima održanim u nedjelju, prenosi Anadolija.

Adam Schiff, američki kongresmen iz Kalifornije, objavio je na svom Twitter nalogu: “Erdogan je ponovo ‘osvojio’ izbore ovog vikenda u Turskoj samo uništavanjem opozicije kroz hapšenja, nasilje i smanjivanje slobode medija.”

”Nemojte čestitati”, dodao je on.

U odgovoru na objavu Schiffa, glasnogovornik Ureda turskog predsjednika Ibrahim Kalin rekao je: “Predsjedniku Erdoganu svakako ne treba tvoja čestitka @RepAdamSchiff, a turski narod se izjasnio. Trebaš da zašutiš.”

Na predsjedničkim i parlamentarnim izborima održanim u nedjelju, Erdogan je, prema preliminarnim rezultatima, izabran za turskog predsjednika.

Erdogan je u predsjedničkoj utrci osvojio apsolutnu većinu sa 52,59 posto glasova, dok je njegov glavni rival Muharrem Ince osvojio 30,64 posto.

Najnovije

Zelenski pozvao NATO da preventivno napadne Rusiju

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra da bi NATO trebao onemogućiti Rusiji upotrebu nuklearnog oružja tako što će izvesti "preventivni...