Glavni tužilac premjestio tužiteljicu Kajmaković na Odjel za ratne zločine

Preporučujemo

Glavni tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić potvrdio je za N1 da je sa pozicije šefa odjela za organizovani krminal premjestio tužiteljicu Dijanu Kajmaković u Odjel za ratne zločine.

“Mogu potvrditi da je koleginica Kajmaković premještena za jednog od rukovodioca za ratne zločine iz odjela za organizovani kriminal i korupciju. To sam učinio zbog organizacije odjela za organizovani kriminal i korupciju, između ostalog jer Kajmaković već duže ne radi na predmetima koji su proistekli iz dešifrovanja šifrovanih aplikacija”, rekao je Kajganić.

Tužilac Kajganić je dodao da će Ismet Šuškić nastaviti obavljati rukovodeću poziciju u odjelu za organizovani kriminal i korupciju.

Podsjećamo, ime tužiteljke Kajmaković se pominje u kriprovanim porukama.

“Prema tim informacijama je otvoren predmet, formiran je tim tužilaca, to je nezavisan dio, i tim tužilaca će donijeti tužilačku odluku. Već sam obrazložio da koleginica ne radi na tim predmetima, i radi efikasnijeg postupanja donio sam tu odluku”, rekao je v.d. glavnog tužioca.

Kajganić je u razgovoru za N1 dodao da Tužilaštvo intezivno radi upravo na predmetima visokog kriminala.

Najnovije

EU uvodi jedinstveni priključak za punjenje za sve pametne telefone

Evropski parlament (EP) odobrio je zakon prema kojem će do kraja 2024. biti obavezna upotreba USB-C priključaka za punjenje...